31. august 2011

Voyage 2011


Käsil on üks pikemat sorti getaway ja raske oleks leida paremat vabandust blogile elu sissepuhumiseks! Mitte et mul see juba ammu, mitme eelneva reisi jooksul/järel mõttes poleks olnud, aga ju siis ei olnud nii määratud... Võibolla mingi hetk ilmuvad ka Aafrika ja Kesk-Ameerika seiklustest sissekanded (ühtteist on tegelikult juba kirjaski), kuid praegu verivärskete mälestuste juurde käimasolevast reisist.

Mingi hetk kaardile pilku heites jäid silma kriipima kaks suurt maalahmakat, kuhu mu jalg veel astunud polnud - Antarktika ning Lõuna-Ameerika. Esimesel neist pakutakse jäist tuult, jäist vett, ohtralt pingviine ja noh, jääd. Palju jääd. Tundub olevat koht, kuhu minnakse kas linnukese kirjasaamiseks või kui on sügavam geoloogia/jääloogia huvi, pardon my french.
Pilt pärit lehelt True Wild Life
Teine kant aga kutsub lõputute palmidega palistatud randade, uduste vihmametsade, metsikute jõgede, piltilusate mäegede, omapäraste kõrbete, temperamentsete inimeste ja uute kultuuride-keeltega. Hmm... tough call...











Gloobuselt võib lõunapoolsem ameerikamanner suht tilluke tunduda, aga tegelikkuses on see ÜÜRATU, nii et vähema kui aastaga ei tee siin eriti midagi ära.. Kuna ajalimiidiks sai seekord kõigest ca 2,5 kuud, siis on teemaks karmid valikud pluss tahaks näpistada kümmekond päeva ka prantsuse sõbra Thierry külastamiseks, kellega Austraalias nii mõndagi koos läbi elasime ja kes eelmisel suvel Eestitki väisas.

Algas 2011 seiklus augusti esimestel päevadel ning kui katastroofid, õnnetused ega geriljad oma ei võta, siis kodumaal võib trehvata alates oktoobri keskpaigast. Paberil on esialgu järgmine marsruut: Tallinn - Pariis - St Quentin - Lille - London - Houston (transfer) - Bogota - palju kohti Kolumbias - palju kohti Ecuadoris - Galapagose saared - mõned kohad Peruus (kui jõuab) - Bogota - Houston (transfer) - London - Tallinn. Lihtne. Ja nagu tavaks, suurem osa plaanidest ilmutab end käigu pealt.

Proovisin seekord ka midagi uut ning võtsin ühe päeva enne lendu vabaks, lootes inimese moodi minema saada.. aga tundub, et magamata öö enne pikka reisi on sama kindel nagu surm ja maksud. Kaasa pakkimata vist midagi ei jäänud, pigem vastupidi. Ja ühtlasi sain ka uuele levelile äraantava pagasi osas - 5,7 kg ;) Aga nüüd - Prantsusmaa!