25. mai 2008

Pärlilaevale!

Külmast Eestist ja umbsest kontorist kaugele troopilisse Austraaliasse, pärleid püüdma - klišee missugune :) Ainult kontor polnud umbne ja pärleid saan ainult hea juhuse korral 'püüda'. Siiski-siiski, üks on kindel - saime oma ammu tahetud töö ning alustame jälle millegi totaalselt uue ja huvitava (ja raskega).

Kogu värk tuli nagu välk selgest taevast. Olime just Thierry-d Darwinisse (lõplikult) ära viskamas ja Jannoga kahekesi poes Kakadu pargi tripi jaoks sisseoste tegemas, kui saime Thierry-lt sõnumi - käisin Paspaley-s (meie uus tööandja, Aussie suurim pärlitootja) ja tundub, et töö on minu, tulge ka! Tormasime siis kiirelt samasse kohta, saime kiirenenud südamerütmi taustal teada, et tõepoolest on ka meile veel vabu kohti, leppisime kokku sissejuhatava koolituse aja ning nii meie Kakadu tripp lõppeski.

Tuli jääda 2ks ööks Darwinisse, et läbida (üpris põhjalik) meditsiiniline kontroll ning panna lepingule kindel pitser alla. Aga kui kõik detailid olid kinnitatud, pigistasime tihedast graafikust veel viimase välja ning tegime ka 4-päevase Kakadu-tripi ära. Nendest kogemustest mõni teine kord, praegu on tähtsamaidki asju kui juttu vesta.

Töö polegi glamuurikas 'pärlipüüdja', vaid ametliku nimetusega deckhand/shell cleaner ehk siis peame kõike tegema, mis boss käsib, peamiselt aga vabastame pärliaustrite karpe kõiksugusest mereelust, et nad ikka suuremaid ja ilusamaid pärleid 'muneksid'. Ja nii 11 h päevas 14 päeva järjest, kusjuures elame ujuval alusel kuskil ookeanis Darwinist 2 h vesilennukilennu kaugusel :) Vahetuse lõppedes tuuakse meid nädalaks tagasi Darwinisse ja siis hakkab kõik otsast peale...

Peavari-söök-jook jpm on 'tasuta', ja nagu Darren ütles, siis turistid maksaksid ainuüksi sellise vesilennukilennu eest juba $500, kuid meile on see ka täitsa muidu. Added benefits nii et vähe pole. Pluss kuskil pole võimalik teenitud raha ära kulutada, seega olen pannud päris suured lootused pangaarve jõudsa kosumise peale.

Nüüd aga kiirelt asju ajama ja kui ma pärast esimest vahetust veel täie tervise juures olen, saab siit kõigest lähemalt lugeda. Bare with me!

Kommentaare ei ole: