6. detsember 2007

Esimene sissekanne uude (b)logiraamatusse

Olen nüüd blogiomanik, vau. Noh, sellel on tegelikult mõjuv ja isegi veidi omakasupüüdlik põhjus - kõikide kodumaale maha jäänud kallite inimeste kadedaks ajamine, et nad mulle ikka teisele poole maailma külla tuleksid! Ja kunagi kauges tulevikus endalgi hea üle tsekata, kui Alzheimer kummitab ning vaja lapselapstele unejuttu rääkida :) Nimelt saab jaanuaris alguse pikk ja seiklusi täis retk Rohelisele Mandrile ning kaugemalegi. Huvitav jah, et ühel kõrbestunumail mandril selline nimi on, 'rohelisust' peaks hästi illustreerima kõrvalolev satelliitfoto..

Idee kuskil kaugel midagi uut ja ägedat teha on mus küpsenud juba päris pikalt, ilmselt sain pisiku sisse pärast ühte suve USAs. Austraalia tundub sellele igati loogiline jätk - kauge, huvitav, inglisekeelne, laid-back lifestyle, arenenud majandus, 2 ookeani, kängurud-koaalad-emud-vombatid ja muud imepärased linnud/loomad ning üleüldse on seal kõik teistmoodi-teistpidi-avastamistvajav. Jannol mõlkusid mõtteis sarnased plaanid, seega otsustasime jõud ühendada ning nüüd siis ongi piletid ostetud, viisaasjad aetud ja praegu tegeleme endi hästi ette valmistamisega.


Enne sihtpunkti jõudmist otsustasime Jannoga ka Kagu-Aasia eluolu üle vaadata. Kogu reis saab alguse Riia lennujaamast, kust airBaltic viib meid Atatürkide maale. Seal ootab meid ees sõber Utku, kelle perenimi omab muuseas samuti suffiksit -tyrk ja kes lahkelt meid enda juurde oli nõus võtma ning huvitavamaid nurgataguseid näitama. Istanbulist lendame vahemaandumisega Dubais Taisse, Bangkok-i, kust samal õhtul läheb lennuk Phuketi (paradiisi)saarele. Ütleme nii, et antud koht on meie doominos üks tähtsamaid, sest kui see kivi ei kuku õigesti, võib see kogu edasist protsessi mõjutada. Igatahes, sealt edasi kulgeb marsruut lühidalt umbes nii: Phuket -> uuesti Bangkok -> Kambodža -> Malaisia-> Indoneesia (sh Java saar - jah, Java-programmeerija näeb ära selle keele sünnikoha, irw)-> uuesti uuesti Bangkok -> Sydney -> ring Austraaliale peale -> Uus-Meremaa -> veel-ei-tea-kuhu-ega-millal-ega-kellega-ega-kuidas -> Eesti. Aega läheb kogu selle plaani ellu viimiseks ilmselt üle aasta, aga elame näeme :)


Esimese sissekande kohta tuli päris asine jutt, veider tunne oma mõtteid nii kõigile avada. Noh, peabki harjutama! Praeguseks aga kõik, enne reisi ehk kriban siia veel midagi.

1 kommentaar:

el kiwi ütles ...

Väga broo plaan, kogu hingest edu ja vedamist sel retkel. Ja et oleks pärast lugusid, mida pajatada ;)