1. märts 2008

Haid!

Uudiseid nii palju, et hetkel istun rannarestos Phi Phi saarel Taimaal, rüüpan mõnusat joogikest, taamal on merekohin, keha paitab kerge tuul ja kõrvu kostub relax muusika. Elu on ilus, endiselt :)

Ära pean mainima ka selle, et täna siis lõpuks täitus mu ammune unistus ning nägin looduses vabalt ringi ujuvaid haisid (mõnda isegi veidi lähemalt, kui võibolla oleks tahtnud)! Jah, ujusin parasjagu ühelt väikselt erarannakeselt 300m eemal meres oleva kaljukogumi poole, kui poolel teel nägin esimest isendit. Siis teist ja kolmandadki. Asusin ühte neist jälitama ning sain teda ikka oma 10 minutit jälgida, vahel kuskil 2-3m kauguseltki. Ja siis äkki tundsin paremas jalas näpistust ja õrna valu! Keerasin ringi ning avastasin, et väike 30cm pikkune haipoeg oli mind omal moel uudistama tulnud :P Ütleme nii, et sellel hetkel tekkis ikka kerge hirm küll, kuna 4m sügavusel mu all oli näha veel kahte suurt haid ning kuna ilm oli halb ja vihma sadas, siis polnud teisi inimesi ka läheduses... Paanikaks aga läinud ja nii ujusin ikka edasi kaljude poole, kus nägin veel lõpmatult palju huvitavaid kalu, ära märkimist väärivad vast suur mureen ja väikesed kalmaarid..

Tagasi ujudes oli episood Shark 2, jälle nägin neid ürgseid kiskjaid, kus nad parasjagu põhjast saaki otsisid :) Kuskilt sügavalt sisemusest tuleb sellistel hetkedel siiski mingi iidne hirm. Kuigi rahustad end, et põhjust pole neid pooleteistmeetrisi whitetip reef shark-e karta, siis ikkagi - what if... Seekord jäid jäsemed kõik alles, aga peab ütlema, et lihtsalt ujumisprillide- ja pükstega vees olles on tunne üsna abitu võrreldes täisvarustusega sukeldudes. Esimesel juhul oled pmst nagu alasti ja isegi pikad (ca 50cm) ja peenikesed, kuid üsna ohutud trumpetfishid, kes ootamatult nähtavale ilmuvad ning paari sentimeetri kauguselt kehast mööda ujuvad, tekitavad juba kerge ebamugavustunde.

Siis, kui rohkem päikest on, võtan veekindla fotokakoti kaasa ning proovin mõned haid ka pildile saada. Soovige mulle edu :)

Aa, reisi visuaalne pool on taas täienenud albumitega Perhentian Islanditelt:



ja Balilt:

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Paistab, et meie sünnipäeva tervitused ka kohale ei jõudnud, seega palju õnne veelkord (tagant järgi). Teravaid elamusi pole vist mõtet soovida:)
3xM

priit ütles ...

Tänud :) Eesolev aasta muutub järjest õnnelikumaks, hehe.

Ja teravaid elamusi võib ikka soovida, muidu äkki ei tulegi teisi enam!

Kuidas 3ndal M-il läheb? Kindlasti kasvab jõudsalt :)